Villasukat jalassa ympäri vuoden?

Villasukat jalassa ympäri vuoden?

Viimeisimpiäni sukkia tehdessä innostuin oikein pohtimaan villasukkia. 

Itse kuulun niihin ketkä pitää villasukkia ympärivuoden. Jollekkin varmasti tulee heti ajatus, että ei kesällä voi pitää lämpimiä sukkia, hyvin voi! Kesällä on kuumia päiviä kyllä, mutta kokoajan ei ole niin lämmin, sekä kesällä voi pitää hieman ohuempia villasukkia. Omasta mielestäni ne on mukavat koska hengittävät eritavalla kuin tavalliset sukat. Minulta löytyy iso laatikko erinlaisia sukkia omasta kaapista, on eri-värejä, -varsimittoja, -kuvioita jne. "joka tilanteeseen" on omat sukat. Ja minulta löytyy jopa sukat nukkumiseenkin. 

Tässä kun innostuin tutkimaan ja lueskelemaan villasukkien historiaa, tajusin harjoittavani ammattia jota on harjoitettu jo keskiajalta lähtien. Toki hieman nykyaikaisemmin. Mutta jo ennen vanhaan piiat sekä mäkitupalaiset ovat valmistaneet mm. sukkia työkseen. Ja mielenkiintoista oli myös lukea että alun perin sukat ovat olleet enemmän miesten asuste. Tietysti värejä ei ole ollut ennen niin paljon kuin nykyisin, sekä värien käytöllä sukissa on ollut tarkkojakin merkityksiä. 

Muistelisin ensimmäiset sukkani tehneeni ylä-aste aikoihin. Ne kuului silloin käsityötunnille. Silloin en innostunut yhtään. Meni monia vuosia ennen kuin sitten aikuis-iällä olen tehnyt toiset sukkani, sekään ei vielä sytyttänyt liekkiä sisälläni, mutta oivalsin että ei ne niin vaikeat olekkaan tehdä. Nyt on sitten tullut tehtyä jo useammat sukat ja tullut kokeiltua erinlaisia kuvioita. Lähteet:

https://tetridesign.com/tiesitko-nama-salaisuudet-suomalaisista-villasukista/

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.