Syksyyn valmistautumista

Minulla on ollut tämä viikko sellaista syksyyn valmistautumista.


Täällä on jo yöpakkasiakin ollut, eikä enään sortseilla tarkene joten luonnollisesti sitä alkaa sitten valmistautua. 

Itse tykkään jokaisessa vuodenajassa jostakin. Syksy kun tulee niin on kiva kaivaa kaulahuivit käyttöön sekä tietysti villasukat alkaa löytyä useammin jalasta. Tykkään myös paljon väreistä jota ruska tuo tullessaan. Ja makunystyröitä unohtamatta, tuoreet viinimarjat, omenat, karviaiset, puolukat sekä sienet!

Viinimarjoja pakastin sekä tein osasta vispipuuroa, olen aina tykännyt hirmuisesti vispipuurosta. Lapsena tuli paljon syötyä puolukasta tehtyä, mutta aikuisiällä olen testannut myös muita marjoja ja viinimarjat löysivät tiensä vispipuurooni.

Karviaisista tein hilloa, toki ne menee myös sellaisenaan.

Omenoista en tänävuonna tehnytkään piirasta vaan päätin testata ensimmäistä kertaa omenasosetta. Tein myös omena-kaurapaistosta.

Vaatteita tulee tietysti hieman pyöritettyä, kesäisemmät vaatteet saavat väistyä ja lämpimämpää tulla tilalle.

Pihaa hieman suunnittelin samalla kun jo vähän laittelin talviteloille terassikalusteita. Haluan yhdestä pensaasta kokonaan eroon ja kukkapenkit menee vähän uusiksi ensi kesää varten. Nämä tosin vielä vaatii sen toteutuksenkin.


Yksi asia vielä tuli mieleeni mikä kuuluu syksyn rutiineihin on ikkunoiden pesu. Vielä tosin päivisin on sen verran lämmintä että ei hirmu kiire vielä ole.  Onko sinulla jotain tiettyjä syksyrutiineja?

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.