Tarinaa minun villasukkien teosta

Tarinaa minun villasukkien teosta

Halusin tulla kertomaan teille tarinaa minun villasukkien takaa. Ensimmäiset villasukat olen tehnyt joskus ylä-aste -aikaan, eli reilu 10 vuotta sitten. Ja minulla (tiedän että myös monilla muilla) kompastuskivi oli se kantapää. Ne pakolliset yhdet sukat tein silloin ja se oli siinä. 

Nyt kun on aikaa kulunut ja paljon muita käsitöitä on tehty välissä, on taidot kehittynyt ja villasukantekokin alkanut kiinnostaa. Ja kun uskaltauduin muutama vuosi sitten tekemään jälleen villasukat, huomasin että ei se kantapää mitään vaikea ole tehdä. 

Villasukat on aina syntynyt minulla siinä tehdessä, joku ajatus on saattanut olla mutta lopullinen idea tulee aina tehdessä. Minun tapani on läheä liikkeelle siitä että mitkä värit kiinnostaa juuri sillä hetkellä. Eli lähden sommittelemaan värejä, sitten siinä samassa syntyy ajatus siitä että onko sukat lapsen kokoa, vai aikuisen kokoa. Väreistä saatan saada jotain kipinää johonkin kuvioon tai tyyliin. Mutta sen kummemmin en suunnittele sukkia etukäteen. Joskus ideat saattavat lähteä myös jostain sukkamallista, mutta en kylläkään tee sitten ohjeen tai mallin mukaisia sukkia, otan sieltä vain sen mikä kiinnosti. 

Sukan kutomiseni on tähän asti ollut sillä mallilla, että kantapää onnistuu. Ja on ollut kiva huomata ja opetella että on useita tapoja tehdä kantapää sekä sukan kärki. Monen laista kuvioa on tullut kokeiltua ja väriyhdistelmiä. Tähän asti olen vain ihaillut ihania kirjoneulesukkia, mutta nyt on ensimmäiset sellaiset sitten tuloillaan! Aika jännittävää, se on yksi askel taas eteenpäin. Somea seuraamalla pääsette näkemään miten uusin aluevaltaukseni edistyy ja onko tukkaa päässä vielä kun sukat on valmiit.

Tilaustyöt ylipäätään on sitten asia aina erikseen. Niitä toki suunnitellaan, piirrellään jne. etukäteen. Mutta se on tämän työn suola kun saa antaa tilaustöiden välissä sen taiteilijan vapaudenkin kukoistaa.


Olen myös höpötellyt villasukista aikaisemmin täällä blogissa villasukat jalassa ympäri vuoden, kannattaa käydä kurkkaamassa myös se jos aihe kiinnostaa!

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.